субота, 24. јануар 2015.

VITAMINSKA SALATA SA TUNJEVINOM

Posle praznika i obilatog ručkanja prija laganija klopa. Vitaminska salata sa tunjevinom je ukusan obrok koji bez griže savesti možete  jesti u svako doba dana. Jedan od najvećih kvaliteta ove salate, pored obilja povrća, jeste tunjevina koju svi nutricionisti preporučuju u svakodnevnoj ishrani. Iako nisam neki ljubitelj ribe moram vam priznati da je ova salata baš ukusna :). 
SASTOJCI :
1 šolja rendanog crvenog kupusa,
1 šolja rendanog zelenog kupusa,
2 veće rendane šargarepe,
1 manja zelena salata (iceberg),
2 glavice crvenog luka,
1 konzerva tunjevine,
1 sok ceđenog limuna,
2 kašike hladno ceđenog maslinovog ulja.

PRIPREMA :
Zelenu salatu operite i stavite listove na dno tanjira. 
Kupus, rendanu šargarepu, iseckan crveni luk i proceđenu tunjevinu pomešajte. 
Začinite sa maslinovim uljem i limunovim sokom. 
Po želji u vitaminsku salatu možete staviti i kuvani šećerac i masline. 
Salatu servirajte u tanjir preko zelene salate i po želji narendajte tofu ili neki drugi sir. 
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na KIPARSKA SALATA.

Нема коментара:

Постави коментар