среда, 10. јун 2015.

ČOKOLADNI GRIZ KOLAČ SA JAGODAMA

Pre neki dan sam imala zakazano druženje i kuvanje sa ćerkinim drugaricama. Proveravam šta imam u kući i od dostupnih sastojaka smišljam recept za čokoladni griz  kolač sa jagodama. Devojčice su radosno prihvatile ideju :). Jedna je mutila jaja, druga je topila čokoladu, treća je umešala suve sastojke. S obzirom da imaju po samo 5 godinica lepo su se snalšle i napravile su fantastičan kolač :D. Naparavile su i kiflice sa sirom koje smo odma ponele u park i koje su i roditelji i drugari veselo dočekali. Degustacija kolača je bila sutradan, takođe u parku, i svi su bili oduševljeni ukusom. Dakle, ovaj kolač je lak za pripremu, sočan je i kremast. Ako ne volite jagode probajte sa malinama ili višnjama.

SASTOJCI :
Za koru :
4 jaja,
120g šećera,
4 pune kašike griza,
1 vanilin šećer,
1 prašak za pecivo,
150g čokolade za kuvanje,
125g margarina.
Za preliv :
150 ml mleka,
1 čašica čoko likera ili ruma.
Za fil :
500 ml slatke pavlake,
100g čokolade,
1 vanilin šećer,
50g margarina,
500g jagoda.

PRIPREMA :
Umutiti 4 jaja penasto sa postepenim dodavanjem šećera.
Dodati griz, prašak za pecivo i vanilin šećer i umešati varjačom, ne mikserom.
Otopiti čokoladu sa margarinom i umešati u smesu za koru.
Koru peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 20 minuta.
Ostaviti je da se malo prohladi i preliti je mlekom u koje je umešan čoko liker.
Slatku pavlaku staviti pomešati sa kockicama čokolade, vanilinim šećerom i margarinom i kuvati dok se čokolada ne rastopi.
Preliti fil preko kore i dodati iseckane jagode.
Ostaviti kolač da se lepo ohladi i stegne i seći na kocke pa poslužiti.
Prijatno!


Ne propustite i ovaj recept! Klik na PLAZMA TORTA SA JAGODAMA.

Нема коментара:

Постави коментар