среда, 30. септембар 2015.

PUNJENA GNEZDA OD MESA

Mleveno meso je često na mojoj trpezi u raznim varijantama. Od mlevenog mesa može da se pravi svašta zaista je kombinacija bezbroj i ja ih rado isprobavam. Ovog puta sam spremala gnezda od mesa punjena šunkom i sirom i moram vam reći da smo se baš lepo najeli. Extra je ukusan obrok a pritom ne zahteva puno vremena za pripremu. Čak i kada vam dolaze gosti  gnezda od mesa su dobar izbor. 

SASTOJCI :
500g mlevenog mesa,
1 glavica crnog luka,
2 čena belog luka,
1 jaje,
3 kašike prezli,
so po ukusu,
začin po ukusu (biber origano, peršun...)
Za punjenje:
100 ml kisele pavlake,
1 jaje,
150g šunke ili suvog mesa,
150g trapista.

PRIPREMA :
U mleveno meso umešajte jaje, prezle, sitno seckan crni i beli luk.
Posolite po ukusu i dodajte začin po želji.
Umesite rukama i ostavite smesu u frižideru pola sata da odmara.
Masnim rukama pravite kuglice.
Kada je stavite u nauljen pleh napravite udubljenje da izgleda kao gnezdo.
Zapecice meso 20 minuta.
Za to vreme napravite punjenje.
Jaja umutite i dodajte pavlaku.
Iseckajte šunku na kockice i sir izrendajte.
Ubacite u fil.
Posle 20 minuta napunite korpice filom.
 Preko fila izrendajte još malo sira po želji.
Pecite još 10~15 minuta.
Preko fila izrendajte još malo sira po želji.
Poslužite uz pire krompir, rižu ili pomfrit i omiljenu salatu.
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na PILEĆE ROLNICE U SOSU OD PAVLAKE.

Нема коментара:

Постави коментар