петак, 18. септембар 2015.

ROLOVANI ČUPAVCI

Čupavci su starinski kolač koji su pravile naše bake. I dalje, u moderno doba, je popularan na svakoj trpezi. Recepata za čupavce ima pregršt i svako se drži neke svoje rutine i cake, ali ipak, treba probati i nešto drugačije jer možda baš to drugačije bude ono što će vam izmamiti uzdah zadovoljstva. Ja volim drugačije, volim nove stvari, volim da isprobavam nove ukuse. Zbog toga sam pre neki dan  rešeno zasukala rukave i napravila rolovane čupavce. Izgled, kao i ukus, je fanatastičan. Priznajem, ima malo više posla, ali se svakako na kraju isplati :). 

SASTOJCI :
Za koru :
3 jaja, 
3 kašike šećera,
3 kašike ulja,
4 kašike brašna,
pola kesice praška za pecivo.
Za fil :
eurokrem ili bilo koji krem kojim ćete premazati koru.
Glazura :
100g čokolade,
100 ml mleka,
2 kašike šećera,
50g margarina,
oko 100g kokosovog brašna.

PRIPREMA :
Odvojiti belanaca od žumanaca.
Mikserom  penasto umutiti belanca postepeno dodavajući šećer.
Dodati žumanca i dalje muteći.
Na kraju dodati ulje i mikserom sve lepo sjediniti.
Brašno pomešati sa praškom za pecivo i ubaciti u posudu sa jajima.
Sjediniti brašno i jaja varjačom ili špatulom.
Izliti smesu za koru u pleh od šporeta i peći je u zagrejanoj rerni na 180 C oko 15 minuta (čačkalicom proverite).
Kada se kora ohladi premažite je kremom. Ako volite slatko slobodno rasporedite deblji sloj. 
Isecite koru po dužini na trake oko 5 cm širine. 
Svaku traku krenite da rolate kao za rolat. 

Kada napravite jedan krug sa korom odsecite rolatić i sklonite ga sa strane.
Postupak ponavljajte dok ne potrošite celu koru. 
U šerpicu stavite mleko, šećer i margarin da se rastopi i provri.
Ubacite čokoladu i mešajte dok se ne rastopi.
Sačekajte par minuta sa glazura prohladi, zatim umačite svaki rolatić u čokoladu pa u kokos.
Ređajte ih u tacnu i ostavite da se ohlade.
Rolovani čupavci su spremni za njupanje :).
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na ČOKOLADNI MUS.



Нема коментара:

Постави коментар