среда, 30. септембар 2015.

TORTA NUGATINA

Torta nugatina je kremasti užitak za sve one koji vole čokoladu i lešnik.  Kao i većina torti na ovom blogu, i ova se brzo sprema a zaista je čarobna. Pri svakom zalogaju budi sva čula. Kada je okusite ne možete a da se blaženo ne nasmejete, :) Savršeni spoj lešnika i čokolade, lagana tekstura, kremasti osećaj u ustima, to sve  ovu tortu čini posebnom.
SASTOJCI :
Za koru :
150g mlevenog keksa(plazma ili neki drugi),
150g mlevenog lešnika,
100g čokolade,
70g putera,
100 ml mleka.
Beli fil:
3 jaja,
100 ml slatke pavlake,
150g putera,
5 kašika šećera u prahu,
2 vanilina šećera,
100g mlevenih lešnika.
Čoko fil:
200g čokolade,
400 ml slatke pavlake,
30g putera.

PRIPREMA :
Pomešati mleko, čokoladu i puter i otopiti na šporetu.
Ubaciti mleveni keks i lešnike i napraviti glatku smesu.
Preručiti smesu za koru u kalup od 26 ili 28 cm i poravnati.
Ostaviti u firižider da se ohladi.
Odvojiti žumanca od belanaca.
Umutiti žumanca sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.
Umutiti belanca i spojiti ih sa žumancima.
Kuvati fil na pari oko desetak minuta.
Ostaviti fil da se ohladi pa ga mikserom sjediniti sa puterom.
Umutiti slatku pavlaku i pomešati je sa filom od jaja.
Na kraju ubaciti lešnike i lagano ih umešati.
Ovaj fil premazati preko ohlađene kore od keksa i vratiti u frižider.
Slatku pavlaku zagrejati na šporetu ali ne dopustiti da provri.
Skloniti sa šporeta i ubaciti čokoladu izlomljenu na kockice.
Mešati dok se čokolada ne rastopi.
Ostaviti fil da se ohladi i stegne.
Na kraju dodati puter i mikserom sjedniti.
Preko fila od jaja rasporediti čokoladni fil i ostaviti sve zajedno da se lepo ohladi i stegne.
Prijatno! 

Ne propustite i ovaj recept! Klik na NUTELA TORTA.

Нема коментара:

Постави коментар