среда, 30. септембар 2015.

TORTA PURE PLEASURE

Kremaste torte koje se ne peku su mi omiljene! Volim taj sočni osećaj u ustima i zadovoljstvo koje se širi mojim telom kada kušam nešto tako kremasto i fino. Torta Pure pleasure je uparvo takva, kremasta, lagana i sočna. Koriste se rozen kore i oni koji su probali znaju koliko su takve torte ukusne. Ne bih ja više pričala o njoj, predlažem da je probate :D.

SASTOJCI :
1 pakovanje kora za rozen tortu,
Beli fil :
1,5 L mleka,
4 pudinga od vanile,
10 kašika šećera,
125g margarina ili maslaca,
1 izrendana korica limuna,
1 vanilin šećer.
Voćni fil :
250g jagoda (mogu i zamrznute) ili višnje ili crveno voće po želji,
300 ml vode,
1 kesica pudinga od vanile,
3 kašike šećera,
 sok od jednog limuna.
Šlag za dekoraciju.

PRIPREMA :
Od litre ipo mleka izdvojite 200 ml za puding.
Ostatak stavite da se kuva šećerom i vanilinim šećerom.
Kada mleko provri ubacite rastopljeni puding i skuvajte ga po standardnoj proceduri.
Kada se puding ohladi mikserom ga sjedinite sa margarinom i koricom limuna.
Ako vam fil nije dovoljno sladak dodajte šećer u prahu po potrebi.
Jagode isecite i ubacite u šerpicu sa sokom od limuna i šećerom.
Kada jagode počnu da puštaju sok i kada se šećer rastopi štapnim mikserom ih malo umutite, ali pazite da ne napravite pire, tek toliko da nestanu veći komadi. 
U jednoj posudi pomešajte puding i vodu i dodajte tu smesu u šerpu sa jagodama.
Kuvajte uz neprestano mešanje oko 5 minuta.
Sada na red dolazi slaganje torte.
Na prvu koru premažite fil od vanile, pa preko stavite koru i opet fil od vanile.
Na svaku treću koru premažite voćni fil.
Na poslednju koru premažite fil od vanile i preko šlag.
Torte sa rozen korama su najbolje kada odstoje tako da ovu tortu hladite u frižideru preko noći.
Prijatno! 



Ne propustite i ovaj recept! Klik na TORTA BELI ANDJEO.


Нема коментара:

Постави коментар