четвртак, 7. април 2016.

ČOKOLADNI CHEESECAKE SA JAGODAMA

Čizkejk sa jagodama obogaćen čokoladom je savršeni prolećno letnji desert. Kremasta tekstura sa voćnom notom nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Laka i jednostavna priprema su samo još jedan plus kod ove divne torte. Ako niste ljubitelj jagoda možete umesto njih koristiti maline ili šumsko voće. Za šta god da se odlučite vaša nepca će uživati :). 


PRIPREMA: 
Pre svega pripremite preliv od jagoda da bi se lepo ohladio.
Kuvajte zaleđene jagode sa šećerom i 50ml vode dok se voće ne odledi  i šećer ne rastopi, oko desetak minuta.
Jednu kesicu želatina pomešajte sa 5 kašike vode i ostavite ga da nabubri.
Kada ste sklonili voće sa ringle zagrejte želatin dok se rastopi.
Pomešajte voćni preliv sa želatinom i ostavite ga da se ohladi.
Od mlevene plazme, putera i soka od narandže umesite koru za cheesecake.

Izravnjajte koru u kalupu od 26cm i ostavite je u frižideru dok spremate fil.
Krem sir umutite sa šećerom u prahu i vanilinim šećerom.
Slatku pavlaku posebno umutite i sjedinite je sa kem sirom.
Dodajte rastopljenu čokoladu i lepo promešajte da se sjedini.
Raporedite fil preko kore, zatim preko fila premažite voćni preliv.
Možete dodati i seckane sveže jagode, samo ih lepo ubacite u preliv da bi se i one stegle.
Ostavite cheesecake u frižideru preko noći da se stegne.
Pogledajte i video uputstvo! :)

Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na CHEESECAKE SA VIŠNJAMA.

Нема коментара:

Постави коментар