уторак, 13. септембар 2016.

ŠTRUDLICE SA SIROM


Štrudlice sa sirom su odličan doručak, večera ili posluženje za drage goste. Ovo je malo komplikovanija verzija, ali verujte i da se trud i te kako isplati. Ja uvek posle snimanja imam goste koji drage volje degustiraju moje đakonije, tako da oni pored mojih najmilijih daju svoj strašni sud. Ovim študlicama su svi bili oduševljeni. A kako i ne bi kad su tako meke, sočne i ukusne :).

PRIPREMA:
Od datih sastojaka umesiti glatko testo, premazati ga uljem, prekriti priajnjajućom folijom i ostaviti minimum 30 minuta da odmara.
Sir, pavlaku i dva jajeta sjediniti.
Kada je testo odstojalo podelite ga na dva dela.
Na većoj radnoj površini ili stolu prostrite čaršaf i pospite ga brašnom.
Prebacite jedan deo testa na stoljnjak i oklagijom ga rastanjite dokle može.
Kada sklonite oklagiju namastite ruke i rastanjite testo jagodicama tako što ćete podvući ruke ispod testa i polako vući ka spolja.
Jedan deo testa treba da visi sa radnog dela.
Ovo testo treba da bude što tanje ali ne kao za pitu.

Testo premažite puterom.
Ako su vam ivice ostale deblje isecite ih oštrim nožem ili makazama.
Raporedite pola fila preko testa.
Onaj deo testa koji visi prebacite preko fila.
 Poslužite se stoljnjakom.
Taj deo testa premažite puterom.
Zarolajte ostatak testa i isecite štrudlice uz pomoć tacne.
Vodu, oko dva litra, sa kašikom soli i ulja, stavite na šporet da provri.
Kada provri ubacite štrudlice da se kuvaju oko 3 minuta.
Izvadite ih i složite u vatrostalnu činiju.
Prelijte štrudlice pavlakom za kuvanje i zapecite u rerni zagrejanoj na 180c oko pola sata.
Pogledajte i VIDEO UPUTSTVO.


Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na GIBANICA MAFINI.

Нема коментара:

Постави коментар